We like / We don't like Germany

Vi tänkte göra en We like/We don't like lista med Tyskland:




Åldersgränserna
I Tyskland är åldersgränsen för att köpa alkohol 16 år och starksprit 18 år. Det tycker vi är riktigt bra, för när man är 16 så kan det vara gott med en liten cider till maten osv. Men det är ändå bra att dom har högre åldersgräns på starksprit, eftersom det dricker man ju inte för att det är gott utan enbart för att bli packad.
Vi tycker att det är överdrivet att ha 20-års gräns på alkoholen i Sverige, liksom när man är 18 är man ju myndig. Man borde få ha samma rätt som alla andra vuxna att köpa alkohol, om de nu bryr sig så mycket om just åldern 20 så borde de isåfall höja myndig-åldern till 20.

Billig sprit och kosmetika
Det är superbilligt att köpa alkohol överhuvudtaget i Tyskland. Även smink, parfymer, hårprodukter och framförallt frisörbesök är sjukt billigt. Här i Sverige kostar det mellan 300 till 600 kr (beroende på vilken salong) medan det kostar runt 80 - 120 kr i Tyskland. Så vill ni klippa er billigt åk dit ;)

Alla har sin egen stil utan att bli dömda
Alla där borta såg ut lite hur som helst, vilket vi tycker är kul och bra. Det verkar inte vara samma skönhetsideal där som i Sverige. Många var osminkade, lite halvt överviktiga och hade kläder som inte någon hade likadana. Alla var sig själva och verkade inte bry sig om vad folk skulle tycka. Här i Sverige bryr sig alla så mycket om vad andra tycker om sitt eget utseende, och väldigt många bär masskopierade gina tricot-plagg. Så det var superskönt att ströva runt på gatorna osminkad utan att känna sig ful haha.

Fin stad
Dem har väldigt fina städer med gamla vackra byggnader som är bevarade sen lång tid tillbaka. Allt är så mycket finare på något sätt, allt är lite gammaldags men ändå välvårdat.

Bakverk
Deras bakverk är verkligen hur goda och framförallt fina som helst. De är kända för sin goda marsipan och har massa stora skulpturer av marsipan, lite coolt.
Ett plus är att cafeérna var väldigt billiga, man fick en avancerad bakelse och en kopp kaffe för 25 kr. Här i Sverige  hade det kostat mer än det dubbla.






Modet
Vi gillade tyvärr inte modet i Tyskland. Klädaffärerna hade ett helt annat urval än i Sverige.
Även om vi tyckte att det var bra att alla hade sin egen stil så kan vi ju inte rå för att vi faktiskt är modeintresserade. Så vi blev lite besvikna på klädurvalet.

Måna över tyska språket
Alla där var väldigt nogranna med att prata tyska med oss även fast vi pratade engelska med dem. När vi frågade saker på engelska fick vi alltid ett svar på tyska, alltså förstod dom engelskan men vägrade att själv prata det.
 Sen när Veronica frågade något på tyska så var de hur trevliga som helst mot henne fast dom sekunden innan hade varit nonchalanta mot Bea för att hon pratade engelska.
Dessutom dubbar dom alla filmer, även amerikanska och utländska till tyska, tillochmed en intervju med Michael Jacksons syster dubbade dom. Helt sjukt!

Slapphänthet
Vissa Tyskar verkar väldigt slapphänta det lilla vi såg. De hade okopplade hundar överallt, och lät dem bajsa mitt på gatan utan att plocka upp det. En dag blev det ett hundslagsmål mellan 2 lösa hundar mitt på torget, tyckte synd om dom stackarna. Dom var även väldigt slarviga i trafiken och parkerade lite varstans mitt på gatan osv. körde i fel riktningar, cyklarna körde nästan på motorvägen det fanns inga cykelbanor alls. Väldigt ego i trafiken faktiskt och stannar knappt vid övergångsställen. 

Mycket uttryckningar
Hela tiden var det räddningstjänst uttryckningar. Polis, ambulans och brandkår körde runt överallt med blåljusen på. Typ varje kvart hörde vi uttryckningar, och deras signal är så himla  pipig o gäll så det tjuter i öronen hela tiden.
Antingen skadar sig tyskarna väldigt mycket eller så har dom bara väldigt effektiv räddningstjänst tillskillnad från Sverige, vilket är ett plus för dom.


Poliserna där påminde väldigt mycket om SS-soldater och gestapo till utseendet alltså.


Frisyrerna
Både tjejerna o killarna hade väldigt korta frisyrer som vi inte gillade. Tjejerna hade page i bästa fall, oftast kort herrklippning. Vi såg knappt någon under hela resan som hade långt hår.
Killarnas frisyrer var rent ut sagt hemska, det var slags hockeyfrillor med kort hår därfram (ibland en lite längre pannlugg) och långa strån i nacken. Gissa om bea var sugen på att ta fram saxen o klippa av stråna?
I Tyskland verkar dom iaf leva upp efter de billiga frisörpriserna, men dom kanske klipper sig lite för ofta..


typisk tysk-frilla.



Kommentarer
Postat av: Angelica

Svar: Följer er nu ;P

2009-08-09 @ 18:34:50
URL: http://aaaangelicas.blogg.se/
Postat av: LIENE

vad kul att läsa det här, haha.

2009-08-10 @ 08:22:57
URL: http://lienes.blogg.se/

Kommentera här!

Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Shopping och Mode
RSS 2.0




























Alltomlinser.se

Erbjudanden24.se
Gratis-guide.se